Startsidan
 Våra Cyklar
 Beställ
 Att cykla
 Sagt om Springcykel
 Press
 Om oss
 Återförsäljare
Att cykla


Så  här fungerar en springcykel

Inga pedaler och inga stödhjul. Barnet sätter fart och bromsar cykeln med fötterna. Farten reglerar barnet själv genom att gå/springa på cykeln. Med en springcykel finner barnet snabbt sin egen balans och övergången till en vanlig trampcykel kan i de flesta fall ske helt utan stödhjul!

I början kommer barnet att säkert gå med springcykeln mellan benen och skjuta den framåt med armarna. Det dröjer inte länge förrän barnet sätter sig på sadeln och börjar använda benen. Snart handlar det mer om att sätta ned fötterna då och då för att ge fart och inte för att hålla balansen. Barnet kan stanna direkt genom att sätta ned fötterna i marken.

Många barn vill komma igång och cykla på en tvåhjuling. Med springcykeln kan man låta barnet få utlopp för sin entusiasm, samtidigt som barnet lär sig balans och att bedöma avstånd och tempo. Även rörelsekoordination förbättras eftersom barnet lär sig att styra och stanna genom att sätta ner fötterna.

Springcykeln kan även användas inne i större rum eller garage. Precis som vid cykling på en vanlig cykel, måste barnet ha cykelhjälm.

En springcykel passar barn mellan 3 och 6 år.

Cykeln har gjort stor succé bland annat i Tyskland och Holland, där de krångliga stödhjulen numera är en ovanlig syn.

Klicka här för att läsa mer om våra cyklar

 

© 2010 Springcykel AB, Lilla Tvärgatan 5, 633 52 Eskilstuna, Tel: 0706-98 72 15 info@springcykel.se
       Built on Exego Publisher